Sa zadovoljstvom vas pozivamo da nam se pridruže na svečanom otvorenju 47. Kulturno-umjetničkih igra mladih.

Igre će se održati 22. i 23. Svibnja 2019. u Domu mladih – MKC Split, a 24. svibnja 2019. rezerviran je za folklor na pozornici TZ-a na Rivi.

Svečano otvorenje započinje 22. Svibnja u 17,00 sati posebnim kolaž programom. Očekuje nas nastup oko 2.000 djece iz mladih iz Splita, Županije ali i iz cijele Hrvatske i BiH. Program nije natjecateljskog karaktera i podijeljen je u tri grupeKolaž programiPjesmom i plesom kroz Hrvatsku te Večer suvremenog plesa.

Ovaj jedinstveni kulturno-umjetnički projekt, kojem je domaćin Split, već je puna četiri  desetljeća prepoznatljiv diljem Hrvatske, pa i izvan njenih granica.

Projekt je nastao kako bi glazbeno-scenskom radu djece i mladeži dali važno mjesto. Kod mlade publike pobuđujemo interes za osmišljeno provođenje slobodnog vremena u radu najrazličitijih umjetničkih radionicafolklornih društava i plesnih klubova. Krajnji cilj je da iz vlastitog iskustva djeca i mladi saznaju značenje izreke „daske koje život znače“ te da nauče koliko je rada, truda, vježbanja i kreativnosti potrebno za ostvarivanje umjetničkog programa.