Obavijest o odgađanju aktivnosti

Poštovane dame i gospodo,

s obzirom na novonastalu situaciju u svezi pandemije koronavirusa COVID-19 (SARS—CoV-2) Glazbena mladež Split do daljnjega obustavlja određene aktivnosti s obzirom da iste okupljaju veći broj ljudi (posebno djece i mladih).

Odgođen je tako nastavak programa u sklopu projekta; U mala mjesta kultura smjesta! te koncerti u sklopu Ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić. Odgođeni su za rujan 9.Dani flaute koji su u svibnju trebali ugostiti goste iz Italije Riccarda Ghiania i Francescu Cartu. Odgađaju se do daljnjega svi animatorsko-pedagoški programi u vrtićima i osnovnim školama. O nastavku provedbe ovih projekata sudionici i korisnici bit će pravodobno obaviješteni i svakako ćemo nastojati po završetku ograničavajućih okolnosti pojačati naše aktivnosti na terenu u narednim mjesecima.

Obustavljaju se do daljnjega svi baletni programi tj. redovite dnevne probe Plesnog teatra Glazbene mladeži Split.

Otkazuje se edukativna gostujuća predstava Sarina nit koja se trebala održati 31.03.2020. u Domu mladih u Splitu (više izvedbi tokom dana) za djecu iz Splitskih i Solinskih osnovnih škola.

Otkazuje se Korizmeni koncert; Stabat Mater /  Antonio Vivaldi koji je planiran za nedjelju, 5.  travnja 2020. u 20. 00 sati u crkvi Svetoga Križa, Meštrovićeve Crikvine – Kaštilac kao poseban program u suradnji Turističke zajednice Grada Splita, Glazbene mladeži Split, Muzeja Ivana Meštrovića i Dana kršćanske kulture.

Nastavljamo sa pripremama programa koji su planirani; krajem svibnja -  48. Kulturno umjetničke igre mladih, početkom lipnja - 4. Split Sax Week(end), od sredine lipnja do sredine rujna - 9. Ljetne čari klasične glazbe itd. Trenutno je u postupku odabir i ocjena pristiglih novih skladbi za 24. Međunarodni zborski festival CRO PATRIA, kao i priprema programa i Monografije 50 godina Glazbene mladeži u Splitu.

 

Ured Glazbene mladeži Split bit će do daljnjega zatvoren, a djelatnici će svoje poslove obavljati putem računala od kuće i bit će dostupni.

 

 

Na kraju podsjećamo na riječi našeg gradonačelnika gospodina Andre Krstulovića Opare;

Na nama je da se ponašamo odgovorno, prema sebi i prema društvu u kojem živimo. Jedino tako, ako slušamo struku i poštujemo mjere koje nam odgovorni daju, život u Splitu, Dalmaciji i u domovini Hrvatskoj, u konačnici i u cijelom svijetu, ubrzo će se vratiti u normalu.

Tada ćemo sa posebnim elanom, novim idejama i umjetničkim kreacijama nastaviti kao i u proteklih 50 godina postojanja obogaćivati kulturni život grada Splita.

 

Srdačan pozdrav!