Dani Flaute

Nakon iznimno uspješnih predhodnih izdanja radionica u Splitu i Kaštelima koje su pokazali veliki interes i potrebu za ovakvim aktivnostima, kako mladih umjetnika tako i lokalne zajednice, držimo iznimno važnim učiniti Radionicu tradicionalnim događanjem.
Osluškujući tržište primijetili smo da mladi glazbenici i profesori, u ovom slučaju flautisti, po svoje dodatno znanje i usavršavanja odlaze u inozemstvo gdje žele upotpuniti svoje temeljno znanje što iziskuje puno vremena i financijskih sredstava (primjerice kotizacija za Master class Pierre Yves Artauda u inozemstvu stoji 900 eura)  te smo iz tog razloga željeli domaćim, ali i stranim flautistima, ponuditi takvu edukaciju kod nas pozivom svjetski priznatih pedagoga flaute i tom projektu uz onu edukativnu notu nadodati i turistički element obzirom da, prema najavama dolazaka, sudionici dolaze iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva.
Cilj je ovog usavršavanja omogućiti mladim flautistima dodatno usavršavanje njihovih tehničkih vještina, usvajanje novih znanja te na taj način doprinijeti njihovom umjetničkom rastu i razvoju, kao i približiti i probuditi želju kod djece i mladeži za obrazovanjem o ovom instrumentu.

Sudionici

Radionice su namijenjene svim polaznicima glazbenih škola, muzičkih akademija, profesorima  te svim ostalim zainteresiranim za ovaj instrument. Radionice će se odvijati na hrvatskom, engleskom i francuskom jeziku. Sudionici su podijeljeni u dvije kategorije: aktivni i pasivni sudionici. Predavanja s aktivnim sudionicima bit će održavana u obliku individualne nastave. Pasivnim sudionicima bit će omogućeno praćenje tijeka seminara. Broj aktivnih sudionika je radi učinkovitosti ograničen na deset. Broj pasivnih sudionika nije ograničen. Kotizacija za sudionike bazirana je na pojedinim seminarima, te se obračunava kao participacija u program što polaznicima omogućava prisutnost po vrlo simboličnim cijenama edukacijskog programa.

Umjetnička voditeljica

Ana Domančić Krstulović, profesorica flaute na Umjetničkoj akademiji u Split, godinama usavršava svoje znanje i vještine u sviranju flaute te je samim time prepoznala potrebu za dodatnom edukacijom hrvatskih mladih flautista. Ana je rođena u Hvaru, a klasičnu gimnaziju i glazbenu školu (prof. Branimir Bulovan) završila je u Splitu. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Tinke Muradori diplomira  1976. godine. Magisterij nastavlja 1977. u Njemačkoj, na Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst u Stuttgartu u klasi prof. Klaus Schochow-a i prof. Aurele Nicolet-a. Kao stipendist američke Fulbrightove donacije, umjetničku diplomu i doktorat završava 1980. godine u SAD u klasi Britton Johnsona na Peabody School of Music, na Johns Hopkins University u Baltimore-u. Kao dobitnik talijanske stipendije boravi u tri navrata na međunarodnim seminarima usavršavanja u klasi Severina Gazzelloni-a, u Sieni i Conrad Klemma u Citta di Castellu. 1981. se usavršava u klasi  Julius Bakera u  New Yorku. 1985. boravi na usavršavanju u Švicarskoj u klasi André Jaunet-a. 1986. dobitnik je francuske državne stipendije zahvaljujući kojoj se još usavršava na Conservatoire National Superieur de Paris u klasi Alain Mariona.  Djeluje kao solist i pedagog. Od 1977. Do 1991. godine je prvi solo flautist operno-simfonijskog orkestra HNK u Splitu. Od 1992. je stalni suradnik Dubrovačkog simfonijskog orkestra i prvi flautist-piccolist i koncertmajstor orkestra HRM.  Od 1990. godine je u nekoliko navrata asistent na međunarodnom tečaju flaute kojeg vodi A. Nicolet u Hvaru. Predavala je flautu na akademiji u Lovranu, a od 1998. Predaje flautu i komornu glazbu na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Seminare za flautu je održavala u Hrvatskoj, Italiji, Francuskoj, Siriji, Izraelu,Velikoj Britaniji i Grčkoj. Kao solistica uz orkestar, uz glasovir i razne komorne sastave snimala je za HRT i RAI.  Snimila je nekoliko CD-ova: sa djelima francuskih i hrvatskih skladatelja, sa rijetko izvođenim djelima za flautu i harfu, flautu i orgulje, cjelokupni opus Borisa Papandopula, i CD hrvatskih autora za flautu i vibrafon. Na njen poticaj obogaćena je literatura za flautu hrvatskih skladatelja, a skladbe su joj posvetili: B. Porena, B. Papandopulo, A. Klobučar, O. Jelaska, P. Obradović i I. Kuljerić.Autor je prvog hrvatskog priručnika za flautiste, Dahom do flaute.Osnivač je Dana flaute i Međunarodnog natjecanjaTinka Muradori, kao i nova predsjednica Glazbene mladeži Split.